Lody wytwarzane metodą tajską

To lody bez chemii, bez konserwantów, bez emulgatorów, bez barwników i innych niezdrowych składników.

Po wybraniu składników lody Szpulki przygotowywane są w 3 minuty.
Tworzymy je na zmrożonej płycie, ta metoda nazywa się ‚lody tajskie’

PRZYGOTOWANIE

Podstawowym składnikiem jest baza mleczna.
Do niej dodajemy dodatki jak owoce, czekolada, nutella, ciastka lub inne frykasy.
Całość mieszamy na zmrożonej płycie.

PRZYRZĄDZANIE

Lody przygotowywane są na oczach klientów.
Proces przyrządzania deseru polega na umieszczeniu składników na zmrożonej płycie (nawet do -25 stopni), a następnie zalaniu mleczną bazą.
Za pomocą szpachelek ręcznie szybko sieka się całość, miażdży i miesza z bazą, aż masa przemrozi się i zmieni konsystencję.
Płynna masa chłodzona jest przez cały czas dzięki… zmrożonej płycie.

KULMINACJA

Rozsmarowanie masy do cienkiej warstwy, następnie zrolowanie lodów szpachelką w szpulki.
Do kubełka nakładamy lodowe szpulki i dekoracje, np. posypka, kolorowe cukierki, świeże kawałki owoców.
To dlatego cały proces trwa trzy minuty.

GÓRA